Мирослава Тодорова: Вече съм ефективно работещ съдия

Мирослава Тодорова: Вече съм ефективно работещ съдия
Веднага след като беше обявено решението на петчленния съдебен състав отидох в Софийския градски съд и подадох молба за допускане до работа, така че сега съм на работа, каза Мирослава Тодорова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За да заведа това дело във Върховния административен съд /ВАС/ очевидно вярвам, убедена съм, че чрез съд могат да бъдат защитени правилата. Смятам, че промяната на конюнктурата не е била основният фактор, има и правни съображения, които се вижда, че ВАС е споделил като основателни, коментира бившият председател на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова пред БНР.

"Тази условно казано "битка" за справедливост за дисциплинарния процес на съдиите като средство за подкрепа на индивидуалната им независимост продължава", заяви Тодорова.

През седмицата петчленен състав на ВАС обяви решението си по делото, по което основен беше въпросът дали съдия Мирослава Тодорова е получила справедлив процес от безпристрастен и независим орган, каквито са изискванията на Европейската конвенция за защита на правата на човека.

ВАС отмени решението на Висшия съдебен съвет /ВСС/ относно наложеното наказание на съдия Тодорова и върна делото на Съвета за ново произнасяне за вида на дисциплинарното наказание, с конкретни указания за приложението на закона.

"Веднага след като беше обявено решението на петчленния съдебен състав отидох в Софийския градски съд и подадох молба за допускане до работа, така че сега съм на работа. Междувременно очаквам ВСС да се произнесе, но аз вече съм ефективно работещ съдия", каза Мирослава Тодорова.

#Върховния административен съд #Мирослава Тодорова #Тодорова #Висшия съдебен съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници