Петър Чобанов: Новият дълг от 1 млрд. лв. ще осигури буфер в Бюджет 2013

Петър Чобанов: Новият дълг от 1 млрд. лв. ще осигури буфер в Бюджет 2013
Чобанов обясни, че има много недофинансирани дейности, недобре планирани разходи. Снимка:btvnews.bg
A A+ A++ A

“Новият дълг от 1 млрд. лв. няма да бъде изхарчен до края на годината, а цели да осигури буфер в Бюджет 2013 г.”, заяви пред Дарик радио финансовият министър Петър Чобанов.

 

Министърът подчерта, че трябва да е сигурно, че в началото на следващата година няма да се търси дълг „на пожар".

 

Стана ясно, че, актуализацията на Бюджет 2013 г., в която е предвидено поемането на нов дълг, ще бъде гласувана на извънредно заседание на кабинета в понеделник. Според Чобанов, след това законът ще бъде внесен в парламента, като целта е да се приеме възможно най-бързо.

 

Чобанов обясни, че има много недофинансирани дейности, недобре планирани разходи, както и пера, които изобщо не са планирани в Бюджет 2013 г. Той обяви, че 40 млн. лева ще бъдат отпуснати на социалното министерство, за да се осигурят пари за уязвимите групи.

 

“Някои инвестиционни разходи трябва да бъдат направени за болници, които са в изключително лошо състояние”, категоричен е Чобанов и даде пример с болница за деца-астматици, където има мухъл по стените.

 

Министърът припомни, че има сериозни задължения на военното министерство, най-вече по линия на Военномедицинска академия, както и в МВР.

#Петър Чобанов #болница #Бюджет 2013 #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »