Туристка си изгори краката в гьола край Рупите, иска обезщетение 105 922 лв.

Туристка си изгори краката в гьола край Рупите, иска обезщетение 105 922 лв.
Снимка: struma.bg
A A+ A++ A

Туристка, която си изгорила краката в горещия гьол в местността Рупите, поиска обезщетение от 105 922 лв. от Басейнова дирекция „Западнобеломорски регион“ и РЗИ - Благоевград, съобщава в. „Струма“.

Ирина Грозева обвинява дирекцията в бездействие, тъй като не са изградени санитарно-охранителни зони и не е ограничено вредното въздействие на топлите минерални води в местността Кожух върху здравето на гражданите.

Преди време тя посетила със своя приятелка храма „Света Петка“ и комплекса, поддържан в памет на пророчицата Ванга. Двете забелязали, че във водата има хора, и решили и те да се натопят в един от изворите, след като разбрали, че е минерален и помага за лечение на различни заболявания. Избрали най-близкото до басейна „езерце“, в което нямало хора.

Ирина Грозева се подхлъзнала и цопнала с двата крака в горещия извор. Получила силни изгаряния и е откарана в петричката болница, след което е транспортирана и настанена за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“, където била оперирана, тъй като имала изгаряния на стъпалата, бедрата и двете китки.

При оперативното лечение е извършено изрязване на увредени тъкани на двата долни крайника и поставяне на изкуствена пластика на краката. Обезобразяването на долните крайници било за година и половина, но благодарение на адекватното лечение не е променен съществено изгледът на крайниците. Пострадалата жена твърди, че докато е лекувана с лидол, той причинил отоци по тялото, обриви и косопад.

Заради претърпените болки и страдания и имуществени вреди тя завела дело в Административен сьд - Благоевград, по Закона за отговорността на държавата срещу Басейнова дирекция и Регионална здравна инспекция.

#Рупите #Ванга #Басейнова дирекция #Регионална здравна инспекция #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"