Георги Кадиев: Обезпокоен съм от участието на г-н Писанчев в разработката „Галерия”

Георги Кадиев: Обезпокоен съм от участието на г-н Писанчев в разработката „Галерия”
A A+ A++ A

Аз съм обезпокоен от участието на г-н Писанчев в разработката „Галерия“. Това каза от парламентарната трибуна народният представител Георги Кадиев от Коалиция за България по време на разискванията за избор на председател на ДАНС, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Кадиев - това е разработка, която дълбоко зад себе си има идеята за контролиране на политически лица, журналисти. По никакъв начин не бих подкрепил каквато и да е разработка за ограничаване на свободата на изразяване. Чуха се аргументите, че г-н Писанчев е бил изпълнител, не приемам тези аргументи. Когато човек не иска да изпълнява нещо, просто не го изпълнява, аз съм пример за това, когато напуснах Министерството на финансите, обясни Кадиев.

Не съм убеден, че кандидатурата, която ни се предлага, отговаря на етичните стандарти, имам своите резерви в тази посока, не съм убеден в обратното и не мога да подкрепя кандидатурата. Казах това и на заседанието на Парламентарната група. Беше казано, че ДАНС в миналото е изпълнявала политически поръчки. Силно се надявам, че който и да стане председател, няма да позволи да се изпълняват политически поръчки. Надявам се, че утре в някое тефтерче няма да пише Г.К. да бъде ударен, каза Кадиев.

Глупак е не този, който се спъва в камък, а този, който се спъва два пъти в един и същи камък. Силно се надявам, че ние няма да се спънем два пъти. Аз не претендирам, че съм запознат с дейността на г-н Писанчев. Безспорно е, че без перфектно взаимодействие между МВР, ДАНС и НАП трудно може да се повиши събираемостта на приходите и противодействието на контрабандата, обясни Кадиев.

#Георги Кадиев #ДАНС #Владимир Писанчев #директор #"Галерия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"