Усвояваме близо 100 млн. евро от ЕС, за стимулиране на младежката заетост

Усвояваме близо 100 млн. евро от ЕС, за стимулиране на младежката заетост
Евросъюза осигурява 6 млрд. евро, които ще бъдат използвани за стимулиране на младежката заетост в новия програмен период (2014-2020г.).Снимка: www.pixelmedia.bg
A A+ A++ A

България ще усвои от ЕС около 100 милиона евро за стимулиране на младежката заетост, през следващите две години, чрез националния план за изпълнение на "Гаранцията за младежта", съобщиха от МТСП, предаде БГНЕС.

Евросъюза осигурява 6 млрд. евро, които ще бъдат използвани за стимулиране на младежката заетост в новия програмен период (2014-2020г.). България ще може да се възползва от тези средства чрез финансиране по европейската инициатива "Гаранция за младежта", каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Идеята на инициативата е всеки млад човек на възраст между 15 и 24 г. да бъде включен в заетост, или обучение до 4 месеца след завършване на образованието си.

 

"МТСП разчита на диалога с младежките организации при изработването на приоритетните политики за младежка заетост и обучение през следващия програмен период на oперативната програма за развитие на човешките ресурси", каза още министърът.

#Хасан Адемов #МТСП #Евросъюза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"