В комисията на Сидеров има сигнали срещу Борисов, Вяра Анкова, Валери Симеонов и президента

В комисията на Сидеров има сигнали срещу Борисов, Вяра Анкова, Валери Симеонов и президента
Лидерът на „Атака“ уточни, че при държавния глава сигналът е за корупция или за конфликт на интереси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са постъпили 21 сигнала. Председателят на комисията Волен Сидеров обясни, че сред тях има сигнали срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството на МВР - Добрич, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, кмета на Община Рила и лидера на партия НФСБ Валери Симеонов, предаде Дарик.

„По тези сигнали може да се започне работа. Това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи, след това да бъдат повикани да дадат обяснения в Комисията“, обясни Сидеров.

Сидеров заяви още, че около обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично, затова помоли представителите на медиите да напуснат залата, като обясни, че след това ще има възможност за изявления.

Лидерът на „Атака“ уточни, че при държавния глава сигналът е за корупция и за конфликт на интереси.

„Нямаме сигнали, по които комисията да се е самосезирала. Всички седем сигнала, които споменах, не са анонимно подадени“, обясни Сидеров.

Сидеров обясни, че тяхната работа е да обобщят сигналите, да поискат писмени отговори и да поканят лицата, за които се отнасят сигналите, включително и държавния глава, и след това, ако има достатъчно данни, ще се сезират компетентните органи.

#Волен Сидеров #Сидеров #корупция #конфликт на интереси #Петър Диков #ГЕРБ #Бойко Борисов #БНТ #Вяра Анкова #НФСБ #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »