Създадоха Консултативен съвет по тютюна

Създадоха Консултативен съвет по тютюна
Съветът по тютюна ще обсъжда дългосрочни стратегии, концепции, политики, съгласуване на национално и европейско законодателство и системи за подпомагане в тази сектор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на земеделието и храните създава нов Консултативен съвет по тютюна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

„Отворени сме за съвместна работа за реализацията на отговорна държавна политика в сектор „Тютюн“,  заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков на работна среща с представителите на тютюнопроизводители, преработватели и търговци, на която се постави началото на нов Консултативен съвет по тютюна.

Съветът по тютюна ще обсъжда дългосрочни стратегии, концепции, политики, съгласуване на национално и европейско законодателство и системи за подпомагане в тази сектор.
„Равнопоставеност и баланс на представителството на производители, преработватели, търговци, научни институти и администрация ще е водещ принцип при изграждането на съвета“, подчерта заместник-министър Бюрхан Абазов.

Присъстващите се обединиха около настояването за баланс на представителството на различните сортове отглеждан тютюн в структурата на съвета.

#Министерството на земеделието и храните #Димитър Греков #Бюрхан Абазов #тютюн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »