Безработицата в еврозоната ще продължи да расте и през 2014 г.

Безработицата в еврозоната ще продължи да расте и през 2014 г.
Близо 48 милиона души, или 16 милиона повече, отколкото през 2007 г., са без работа в страните от ОИСР.
A A+ A++ A

Безработицата в еврозоната вероятно ще достигне нов рекорд в края на 2014 г., със средно равнище от 12,3% (+0,1% спрямо прогнозата от май 2013 г.), като младите хора ще останат най-силно засегнатите от този социален проблем, се посочва в доклада на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), представен в четвъртък в Париж, предаде агенция „Фокус“, цитирайки Франс прес.

Според ОИСР в Испания и Гърция безработицата ще бъде близо 28% и тези две страни изпитват най-остри проблеми от това, но в Германия тя ще спадне под 5%.

Очаква се в САЩ равнището на безработица да намалее под 7% в края на следващата година. Според „перспективите за заетостта 2013“ средното равнище на безработицата в 34-те страни от ОИСР, които са най-богатите на планетата, леко ще се понижи през следващите 18 месеца - от 8 на сто през май 2013 г. на 7,8 на сто в края на 2014 г.

 

Близо 48 милиона души, или 16 милиона повече отколкото през 2007 г., са без работа в страните от ОИСР, в която освен европейски страни влизат и Северна Америка, Австралия, Нова Зеландия, Чили и Израел. Тази година само в пет страни е отчетена безработица под 5%. Това са Австрия, Южна Корея, Япония, Норвегия и Швейцария.

#безработица #еврозоната #ОИСР #САЩ #Испания #Гърция #Австрия #Южна Корея #Япония #Норвегия #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"