Отпадна поправката „Яне Янев“ от Закона за публичност на имуществото

Отпадна поправката „Яне Янев“ от Закона за публичност на имуществото
Ръководствата на синдикалните и работодателските организации вече няма да декларират имуществата си в публичния регистър на Сметната палата. Снимка: mdzhokanov.blogspot.com
A A+ A++ A

Ръководствата на синдикалните и работодателските организации вече няма да декларират имуществата си в публичния регистър на Сметната палата, реши парламентът на първо четене. Гласувана беше промяна в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, предаде агенция „Фокус“.

Решението ръководствата на работодателските и синдикалните организации да декларират публично имуществото си беше прието от предишното Народно събрание и стана известно като поправката „Яне Янев“. Тогава работодателите напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, като по този начин избегнаха необходимостта от това деклариране.

 

На 11 април 2013 г. за първи път синдикати и някои представители на трите национално представени работодателски организации подадоха декларации, с което разкриха какво точно притежават.

#Яне Янев #сътрудничество #организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници