Протестиращи опитват да блокират парламента

Протестиращи опитват да блокират парламента
Протестиращи се опитват да блокират парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски имат намерение да блокират всички места за достъп до парламента в четвъртък сутринта, съобщи агенция „Фокус“.

Те се разпръснаха около загражденията край сградата на Народното събрание, за да попречат на депутатите да влизат в сградата за сутрешното им заседание, което е от 09.00 часа.

Част от протестиращите са пред загражденията срещу храм „Св. Александър Невски”. Те освиркват автомобилите с депутатите, които пристигат за работа, откъм ул. „Раковски”. На входа при загражденията за парламента зад храм „Св. Александър Невски” на земята са сложени бели листове, на които пише „Вие току що смазахте“ и са изброени „българските лекари“, „пенсионери“, „българските майки“ и т.н.

Идеята е, когато се влиза към парламента, депутатите да стъпват върху тези листове, за да смажат символично изброените десетина различни групи в българското общество. Чуват се силни освирквания, протестиращите надуват свирки, скандират „Оставка“.

Към момента една част от протестиращите са на ул. „Московска“, където има полиция и заради кордона нямат възможност да преминат към ул. „Раковски”. Малко хора са се събрали пред парламента и пият кафе. Друга по-голяма част са на ул. „Оборище“ зад храм „Св. Александър Невски”.

В целия район има много полиция.

Трудно е да се прецени колко души са дошли на протеста, предвиден като целодневна блокада на парламента, на някои от входовете са няколко десетки души, а на други места достигат до стотина. Много от дошлите носят български знамена.

#протести Орешарски #Народно събрание #Александър Невски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници