Филип Златанов: Забравил съм инициалите от тефтерчето

Филип Златанов: Забравил съм инициалите от тефтерчето
Филип Златанов заяви, че е забравил какво означават инициалите от тефтерчето му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Забравил съм. Ако питате за Искра Фидосова, аз я познавам, да. Няма какво да отричам.“

Това каза пред БНТ обвиненият в сряда председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Прокуратурата показа личния бележник на Златанов, в който той отбелязвал директиви за хода на определени преписки. Един от хората, които най-много фигурират в преписката е президентът Росен Плевнелиев.

Припомняме, че в тефтера фигурират инициалите Б.Б., И.Ф. и Е.Д – „депутат от ГЕРБ, до месец да се „удари“. В директивите, които е получавал, включително има нареждания „да се установи конфликт“. Има и бележки против медии.

„Не мога да ви кажа в конкретния момент какво съм мислил по този въпрос“, обясни Златанов, който в момента е в отпуск. Той отрече да е имало натиск върху него, докато е бил на поста.

На въпрос относно записаното в бележника: „Да се изкарат хората на улиците 19.02.“, Златанов каза: „Не мога да ви кажа, това са мои неща, които съм забравил какво означават вече. Това са мои лични записки и не мога да ви кажа какво означават“, повтори няколко пъти Златанов.

На въпрос защо винаги е трябвало да се уведомява И.Ф. за първите мъже на държавата, Златанов отново отрече - „такова нещо не знам“.

„С г-жа Фидосова не съгласувам преписки, с нея сме говорили в качеството й на председател на правната комисия в 41-вото НС. Конкретни преписки не съм съгласувал с никой“, подчерта той.

#Филип Златанов #Росен Плевнелиев #Искра Фидосова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »