Продължава издирването на двамата миньори в „Ораново“

Продължава издирването на двамата миньори в „Ораново“
Издирването на двамата затрупани миньори продължава. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

„Все още не са открити двамата затрупани миньори от рудник „Ораново“ в Симитли“, каза директорът на Областната дирекция на МВР - Благоевград, комисар Георги Костов. Спасителните дейности продължават, съобщи „24 часа“.

През нощта на сряда срещу четвъртък екипите, които работят за откриването на Николай Михайлов и Иван Лазаров, са напреднали 4-5 метра, което е приблизително половината от разстоянието, което ги дели от миньорите.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов каза пред БНТ, че спасителите вече са прокопали и разчистили 25 метра от срутилата се земна маса, зад която се предполага, че са затрупаните. Но остават най-малко още толкова.

„Спасителните екипи са от 25-30 души, но повече от двама-трима не могат да работят в мината, предвид тясното пространство, затова те непрекъснато се сменят. Копае се на ръка, земната маса се изнася с кофи“, обясни той.

На този етап продължава да е неизвестна съдбата на 35-годишния Иван Лазаров и 42-годишния Николай Михайлов, и двамата от село Крупник, община Симитли. Според кмета ще мине най-малко още едно денонощие, докато се разбере съдбата им.

#Ораново #Николай Михайлов #Иван Лазаров #Симитли #Апостол Апостолов #Крупник #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »