Манолова: Партийната субсидия трябва да се намали

Манолова: Партийната субсидия трябва да се намали
Мая Манолова заяви, че знае какво искат протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Мантрата на гражданското общество в момента е една и тя се казва равнопоставеност на субектите. И аз, тъй като често контактувам с тях, съм наясно какво искат. Промените в този закон могат да станат от 1 януари следващата година, за да може ако има промени да се отразят в бюджета на държавата. Изобщо не става въпрос за отрязване на партиите извън парламента от субсидии въобще, а за тяхното евентуално намаляване".

Това заяви на заседание на правната комисия в сряда, на което се разглежда законопроект на второ четене за промяна в Закона за политическите партии, зам.-председателят на НС и депутат от КБ Мая Манолова, съобщи БГНЕС.

От друга страна, според Павел Шопов от "Атака" Мая Манолова се е уплашила от протестиращи, либералстващи и други и е сменила първоначалната си позиция.

Да не се отменят партийните субсидии на партиите, спечелили между 1% и 4% на избори - за това настоя и депутатът от КБ Георги Кадиев в свое предложение пред правната комисия. "В другите страни няма случай партии да не получават субсидии, а там, където нямат в техните държави има нисък праг за влизане в парламента", обясни той.

Той настоява също и да се намали субсидията на партия, която бойкотира НС и депутатите й не идват на работа.

Дискусиите в правна комисия продължават.

#Мая Манолова #Георги Кадиев #Павел Шопов #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »