Виена очаква 475 000 гости на 450 бала

Виена очаква 475 000 гости на 450 бала
От януари до началото на март в „столицата на валса“ – Виена, ще се проведат над 450 бала, на които се очаква да присъстват 475 000 гости. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

От януари до началото на март в „столицата на валса“ – Виена, ще се проведат над 450 бала, на които се очаква да присъстват 475 000 гости.

Тази година във Виена ще се проведат повече от 450 бала, които предлагат над 2000 часа танци, съобщиха от КомПРес София - Бюро за връзки с Община Виена, предаде БГНЕС.

При това танците са не само в такт три четвърти. Виена предлага танцови развлечения за всеки вкус. Кулминацията на балния сезон е традиционно през януари и февруари.

Откриването на сезона бе на 31 декември в разкошната зала на двореца Хофбург, където в новогодишната нощ се проведе Императорският бал.

Хофбург е домакин и на други известни балове: Бала на ловците на 30.01.2012, Бала на лекарите на 28.01.2012 и Бала на юристите на 18.02.2012.

С особено настроение е зареден Балът на собствениците на кафенета (10.02.2012) в Хофбург. Ежегодно на него присъстват над 5000 души.

След края на бала много от гостите се качват на традиционните виенски файтони и се отправят към кафе „Ландтман“, където веселбата продължава до зори.

На 13 януари в сградата на виенското кметство се състоя 90-ият Бал на цветята. Тази година той премина под знака на 150-годишнината от създаването на виенските паркове.

Залата бе украсена с повече 100 000 цветни стръка. За най-активните танцьори беше открит малък фризьорски салон и гримьорна, за да освежат външния си вид, а след това можеха да си направят снимка за спомен в балното фотостудио.

На 19 януари на своя традиционен бал кани Виенската филхармония. Но музикантите ще свирят само за кратко време при откриването на бала, а през останалото време и те ще бъдат повече на танцовата площадка.

Оперният бал във Виенската Щатсопера, който тази година ще се състои на 16 февруари, отдавна се е превърнал в легенда.

На 17 февруари Виенската концертна зала ще е домакин на най-сладкия бал на сезона – Бонбонения бал. Той е известен с веселото настроение в неформална обстановка.

На пръв поглед изглежда логично, че балът е преди всичко място за танци, но това далеч не е причина номер едно за посещение на Виенски бал.

85% от участниците в ежегодното проучване на причините за посещение на бал са посочили на първо място възможността да прекарат една приятна вечер с партньора или партньорката си, 75% отиват на бал заради невероятната атмосфера, а 70% правят този избор заради срещите с приятели.

Танците и хубавата музика също са сред безспорните фактори, които привличат виенчани в балните зали, но те се нареждат едва на четвърто място. Бизнес интересите не играят почти никаква роля.

Този сезон виенчани ще инвестират средно по 230 евро на човек в баловете, което е с 10 евро повече от миналата година.

9 милиона евро ще дадат гостите за билети, резервация на маси и за храна и напитки. За нови бални костюми, обувки и аксесоари ще бъдат похарчени около 20 милиона евро, 21 милиона евро виенчани ще оставят във фризьорския салон и при козметика, за вечеря в ресторантите преди бала, за такси и за опреснителни танцови курсове.

#ВИенски бал #танци #карнавал #гости #балове #бал #валс #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »