И Бундесверът е знаел за US подслушването

И Бундесверът е знаел за US подслушването
A A+ A++ A

И Бундесверът е знаел за американската програма за тотално подслушване, продължава с обвиненията си германският в. „Билд“. Става дума за писмо, датирано от септември 2011 г., от щаба на международните коалиционни сили ISAF в Кабул до командващите контингентите по места. Директорът на Агенцията за национална сигурност (NSA) инструктира американските военни да координират операциите по подслушване в Афганистан, предава БГНЕС.

Документът е разпратен от щаба на ISAF надолу по веригата, вкл. до Мазар и Шариф, намиращ се под командването на немски офицери.

Преди няколко дни пак „Билд“ съобщи, че германското външно разузнаване – BND, е искало от американците информация, придобивана чрез системата за подслушване PRISM, в случай на отвличане на германски граждани в чужбина.

Тези информации създават главоболия на германския канцлер Ангела Меркел преди предстоящите на 22 септември парламентарни избори, тъй като тя първоначално заяви, че била научила от медиите за американското подслушване на световните комуникации.

#Билд #Бундесвер #подслушване #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"