Сарафов: Установено е кой е давал „директивите“ на Филип Златанов

Сарафов: Установено е кой е давал „директивите“ на Филип Златанов
Борислав Сарафов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Прокуратурата е установила кой е давал „директивите“ на председателя на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, но към момента не може да го съобщи. Това каза на пресконференция заместник главният прокурор Борислав Сарафов, предаде агенция „Фокус“.

За по-нататъшните действия на държавното обвинение по случая той обясни: Голяма част от имената и абревиатурите от бележника не фигурират в изпратения от комисията до прокуратурата списък. Взимаме преписките, след това проследяваме движението им по дата, за да проверим дали така, както е отразявал в своя тефтер, това се е реализирало, каза още Сарафов. Ще проверяваме в публичните регистри всички решения. Ще съпоставим с всички други доказателства, както и свидетелските показания, които имаме по делото. Ще бъдат разпитани всички лица, които са споменати в тефтера, каза Борислав Сарафов.

„Към момента, за съжаление, не можем да изнесем всички данни, макар че тези данни биха били интересни за вас“, каза той на журналистите. 

„Имаме версии, имаме план-график, по който работим“, каза още Сарафов. Ние сме установили и това, но не можем да ви го предоставим към момента, каза Борислав Сарафов за човека, който е давал „директивите“. 

„Ще проверим и как е назначен Филип Златанов за председател на тази комисия. Не знам - дали в друга европейска държава има подобна комисия“, каза още той. 

Златанов не е дал обяснения за тези записки, обясни зам. градският прокурор Роман Василев.

#Борислав Сарафов #прокуратура #Филип Златанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"