Българчета ще пеят на Олимпиадата в Лондон

Българчета ще пеят на Олимпиадата в Лондон
Диригентът Ричард Фростик пристига у нас, за да проведе прослушване сред възпитаниците на българските музикални училища. Снимка: youthmusic.org.uk
A A+ A++ A

С подкрепата на Британския съвет 5 български деца ще се включат в хора „Гласове на младежката музика“ (Youth Music Voices), който ще пее на различни събития по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Диригентът Ричард Фростик пристига у нас, за да проведе прослушване сред възпитаниците на българските музикални училища, предаде БГНЕС.

Избраните пет деца ще бъдат обявени на 20 януари (петък) от 11:00 ч. в Концертната зала на НМУ „Любомир Пипков“.

Хорът се състои от 120 от най-талантливите британски младежки гласове, но по идея на диригента Ричард Фростик към него ще се присъединят още 10 младежи от други страни. Половината от тях ще са от България, а останалите 5 – от Бразилия.

Решението на Ричард Фростик да избере 5-има млади певци точно от България се дължи на любовта му към звученето на българските гласове, която той преоткри по време на посещението си у нас миналата година.

Тогава Ричард пристигна по покана на Британския съвет, за да работи по проекта International Voices (Международни гласове) с 300 деца от 4 български училища – Национално музикално училище „Любомир Пипков“, 134 СОУ „Димчо Дебелянов“ – София, Евроучилище „РОВЕЛ“ и Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

Днес (18.01.2012) Ричард Фростик отново идва у нас, за да избере петте деца, които ще се присъединят към подготвяния от него хор за културните събития по време на Олимпийските игри в Лондон. Прослушването ще се проведе в четвъртък (19.01.2012) в Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

В него ще участват възпитаници на музикални училища и хорове от цялата страна, поканени от Британския съвет. Избраните пет деца ще бъдат обявени от Ричард Фростик в 11.00 ч. в петък (20.01.2012) в Концертната зала на НМУ „Любомир Пипков“, когато ще можем да чуем и техни изпълнения.

Тогава ще научите и повече подробности за местата, където хорът Youth Music Voices ще пее. Повечето от тях все още се пазят в тайна.

#Британски съвет #Олимпиада #Лондон #2012 #българчета #деца #хор #диригент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »