Борисов: Ще помагаме, ако пенсиите им са по-ниски от нашите

Борисов: Ще помагаме, ако пенсиите им са по-ниски от нашите
„Популизмът до нищо добро няма да ни доведе. Всеки иска да даде повече пари за пенсии, повече пари за заплати, повече отпуски и почивка – ще дойдат такива времена, но сега са точно обратните", смята премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Готови сме да подпомагаме всички държави, които са в тежко финансово положение, само с една малка забележка: когато пенсиите и заплатите са им по-ниски от тези в България.

Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на Източния комитет на германската икономика, предаде кореспондентът на „Фокус“ от Берлин.

„Готови сме, както германците, да ги подпомагаме, но имаме едно условие – пенсиите и заплатите да станат по-ниски от нашите. Сега тези, които вие подпомагате, имат в пъти по-високи заплати и пенсии, отколкото в България. Което също не считам за справедливо. Както българите с тези доходи живеят в ЕС, те също биха могли; те не са си заслужили този начин на живот“, посочи Борисов.

Според българския премиер, за да бъде Европа, като цяло, конкурентна икономика – на Америка, на Русия, на Азия, всички тези процеси трябва много бързо да се изчистят.

„Както строгият учител накрая е по-обичан от учениците, защото ги е научил на повече неща, така и Европа, ако приложи тези строги критерии – да, ще си заминат премиери, но след това ще се установи ред“, каза министър-председателят.

„Популизмът до нищо добро няма да ни доведе. Всеки иска да даде повече пари за пенсии, повече пари за заплати, повече отпуски и почивка – ще дойдат такива времена, но сега са точно обратните. Народите трябва да се концентрират, да произвеждат, да работят на върха на възможностите си, ако искат да удържим на конкуренцията. Нашата партия ГЕРБ тази политика ще я спазва“, заяви Борисов.

#България #Германия #Берлин #ЕС #пенсии #заплати #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #ГЕРБ #Америка #Русия #Азия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"