Кралският „бейби бум“ завладя света

Кралският „бейби бум“ завладя света
Бебето на принц Уилям и херцогиня Катрин вероятно ще се роди до края на седмицата. Снимка: www.telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Светът е в очакване да се роди кралското бебе на принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж Катрин. Никой не знае точната дата, дори самата Кейт, която през април сподели, че „Бебетата си имат свой собствен дневен ред“.

Съпругата на британския престолонаследник принц Чарлз, херцогинята на Корнуол Камила, очаква бебето на принц Уилям и съпругата му херцогиня Катрин да се появи на бял свят до края на седмицата, предадоха световните агенции.

Катрин и принц Уилям ще раздадат специални подаръци на децата, които ще се родят във Великобритания в един и същи ден с първото им дете. Според запознати, новородените ще получат сребърна монета, изсечена от кралския монетен двор. По случай паметната дата, на която ще се роди бъдещият монарх, са изработени 2013 сребърни монети, като една от тях ще бъде дадена и на кралското бебе. Те са на обща стойност над 50 хиляди паунда. На монетите е изобразен елемент от кралския герб.

Официалното потвърждение за щастливото събитие трябва да дойде от двореца Кенсингтън, столичната резиденция на херцога и херцогинята на Кембридж. Подписаното от лекарите съобщение за раждането на бебето трябва да бъде огласено пред болницата "Света Мария", а след това трябва да бъде изложено пред вратите на Бъкингамския дворец.

Болница "Сейнт Мери" е под медийна обсада. Журналистите заеха позициите си още преди дни. Тълпите от любопитни хора стават все по-големи. Болницата вече е и част от туристическите маршрути.

В петък хеликоптер кацнал до селската къща на двойката в Уелс. Той има готовност да откара Уилям, който служи в района като пилот, при жена му. Двамата все още не са избрали име на бебето, твърдят запознати. Първа след принц Уилям новината ще разбере баба му, кралица Елизабет II. Това ще стане чрез кодирана телефонна линия. След това 41 топовни салюта в Хайд парк ще известят за раждането, пише в. "Мейл он сънди".

Ако бебето е момче, към него ще се обръщат с "Негово кралско височество принц (името) на Кембридж". Ако е момиче - с "Нейно кралско височество принцеса (името) на Кембридж". Всички деца на принц Уилям и Кейт ще са принцове и принцеси. Досега тази привилегия беше запазена само за най-големия син, но кралицата промени правилото миналата година.

Детето веднага ще измести Принц Хари като трети в линията за наследяване на трона. Ако е момиче, бебето ще стане кралица и държавниците ще вкарат в употреба променените закони, елиминирали дискриминационното отношение към жените при наследяване на трона.

И докато бременната Кейт лежи в кралската болница „Сейнт Мери“, цяла Великобритания се тресе от „бебешка треска“. Като се започне от дрехи, през сувенири и DVD-та, цялата монархия се готви за събитието на годината. Според Центърът за търговия на дребно във Великобритания, раждането на кралския наследник може да донесе над 250 милиона паунда в хазната, само за юли и август, съобщи canada.com.

В сумата са включени приходите от бъдещи продажби на сувенири, бебешки продукти, книги и алкохол. Пазарът вече е залят с чаши, чинии, звънчета, ключодържатели, кутийки и всякакви празнични сувенири. Очаква се също така заради раждането на бебето към Англия да се стекат необичайно много туристи от целия свят.

Британският вестник Guardian посвещава обширна статия на темата как принц Уилям и съпругата му Катрин ще кръстят бебето. Изданието припомня, че подобни спекулации се правеха още преди две години, когато двойката обяви годежа си. Най-много предположения има за Мери и Матилда, ако се роди момиче, и за Едмънд или Джордж, ако е момче. На върха на класацията са Александра и Шарлот, а не типичните кралски имена. На тях се залагат много пари. След това идват по-традиционните като Елизабет и Виктория. Името Даяна също събира доста залози.

Дори туристите обаче не вярват, че традицията ще бъде нарушена. Някои залагат на Джордж или Мери, но са сигурни, че кралското бебе няма да се казва Бионсе.

Великобритания е очарована от новината за правнука на кралицата, посочва Le Figaro. Изданието отбелязва, че нямаше по-подходящ момент за тази бременност. Честването на кралския 60-годишен юбилей приключи, както и лондонското домакинство на Олимпийските игри.

Сега вниманието на международната общност ще е фокусирано върху бебето. Всекидневникът припомня още, че настоящата кралска фамилия Уиндзор управлява Великобритания от почти близо век.

/По световни медии/

#Уилям #Кейт Мидълтън #Кеймбридж #Елизабет II #принц Чарлз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници