Fitch понижи рейтинга на Европейския фонд за финансова стабилност

Fitch понижи рейтинга на Европейския фонд за финансова стабилност
След Standard & Poor's и Moody's, Fitch е третата, която намалява рейтинга на Европейския фонд за финансова стабилност. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Агенция Fitch понижи рейтинга на Европейския фонд за финансова стабилност. Той предоставяше заемите на Гърция, Ирландия и Португалия. Фондът изгуби първокласния си статус от „ААА“ и вече е с рейтинг „АА+“ по дългосрочните си задължения. По отношение на способността за вземане на краткосрочни заеми със срок за връщане до една година, рейтингът на фонда остава както и досега – F1+.

Причината, поради която е отнета възможността на фонда да тегли по-нисколихвени заеми от пазарите, е участието на Франция в него. В края на миналата седмица, агенцията понижи рейтинга на Франция. 

Fitch е третата агенция, която понижава рейтинга на фонда. Преди него това вече направиха Standard & Poor's и Moody's. Стана ясно, че предстои да се отбележи прогрес по отношение на фискалната интеграция между страните в еврозоната, която ще е в унисон с политиките за борба с кризата.

#Standard & Poor's #Moody's #Fitch #еврозоната #Гърция #Ирландия #Португалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"