До края на август правителството изчиства дълговете към бизнеса

До края на август правителството изчиства дълговете към бизнеса
Ангел Найденов
A A+ A++ A

Проектозакон за актуализация на бюджета ще бъде внесен до края на юли, а до края на август правителството ще се издължи на бизнеса. Това съобщи в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов по време на организираната среща с представители на местния бизнес, предаде Дарик радио.

Според Найденов не социалните мерки, а големите задължения на държавата към бизнеса в размер на 500 милиона лева и 776 милиона лева невърнато ДДС, както и задлъжнялостта на общините и болниците налагат актуализирането на бюджета.

Вицепремиерът Даниела Бобева ще представи във вторник и предложения за промени в Закона за обществените поръчки, които ще облекчат условията за средните и малките фирми, съобщи министър Ангел Найденов.

На срещата в Двореца на културата присъстваха предприемачи в различни сфери. Провеждането й е инициирано от бившия директор на „Стомана“ Стефан Стаменков. Сред участниците бе и бившият военен министър от правителството на Иван Костов Георги Ананиев.

До края на седмицата ще има заседание на Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет, на което ще се обсъжда процедура за преразглеждане на постановените вече откази за възстановителна помощ на пострадали от земетресението, обяви още министър Найденов. С откази за подпомагане са 4403 перничани, а други 2963 от молбите за обезщетения са с орязани суми.

По настояване на министъра се търси начин от държавния бюджет да се изплати дължимата сума от над 1,5 милиона лева за възстановяването и ремонта на театралната зала в Перник, която бе ангажимент на предходното правителство.

#Ангел Найденов #правителство #бюджет #бизнес #дългове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »