Цвети отпадна от Australian Open

Цвети отпадна от Australian Open
Цвети си заминава от Мелбърн с 33 хиляди долара от наградния фонд и ще си вземе кратка почивка, преди да се включи в турнира „Фед Къп“. Снимка: zasada.bg
A A+ A++ A

Ракета номер едно на България Цветана Пиронкова отпадна от Australian Open, след като загуби от Галина Воскобоева с 0:2 сета – 4:6, 4:6.

Така Пиронкова за пети пореден път отпада във втори кръг на надпреварата, съобщи сайтът sportni.bg.

Цветана започна добре срещата, като направи пробив още в първия гейм. Това обаче само амбицира опонентката й, която за отрицателно време върна два гейма, повеждайки с 2:1.

Пиронкова не се предаде и на свой ред поведе с 3:2, като впечатляващото бе, че при втория си пробив в сета тя надделя над Воскобоева на нула.

Цветана дръпна с 4:2 и когато всички очакваха тя да спечели първата част, представителката ни не успя да удържи преднината си, позволявайки на казахстанката да поведе с 1:0 сета, надигравайки я с 6:4.

Вторият сет започна равностойно, като резултатът вървеше гейм за гейм – 1:1 и 2:2. Постепенно Воскобоева установи надмощие и започна сериозно да притиска българската си опонентка, регистрирайки гейм на 15, пробив и още един гейм на нула, за да се стигне до 5:2.

Повишеното самочувствие на Галина беше на път да й изиграе лоша шега. Първо Цвети направи 3:5, връщайки надеждите на родните запалянковци за нещо повече, а в следващия гейм се наложи на 0, което означаваше 4:5 и запазване на интригата.

Тя обаче беше окончателно заличена в следващия, оказал се и последен гейм, в който представителката ни отстъпи и отпадна от надпреварата.

Това беше и втори мач между двете, но в първата среща Пиронкова беше победител.

В дебютния си мач на кортовете в Мелбърн Пиронкова се наложи над индийката Саня Мирза с 6:4, 6:2.

С това Цветана запази позициите си в световната ранглиста при жените, защитавайки спечелените през миналогодишното издание на турнира сто точки.

Цвети си заминава от Мелбърн с 33 хиляди долара от наградния фонд и ще си вземе кратка почивка, преди да се включи в турнира „Фед Къп“.

#България #тенис #Цветана Пиронкова #Цвети #Australian Open #Галина Воскобоева #Саня Мирза #Мелбърн #Фед Къп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници