Георги Първанов: Някой иска да измести протеста към подкрепа на нов десен проект

Георги Първанов: Някой иска да измести протеста към подкрепа на нов десен проект
Първанов добави, че следи протеста срещу правителството и неговите послания, които звучат като през 1990 г., като „Червени боклуци” и доминиращо антируски послания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това е един протест, който трябва да бъде оценен в неговата многопластовост, защото той тръгна по един начин – много спонтанно, много емоционално, много чисто граждански дори. Сега се политизира“, заяви бившият президент Георги Първанов пред ТВ7, предава „Фокус“.

Той добави, че следи протеста срещу правителството и неговите послания, които звучат като през 1990 г., като „Червени боклуци” и доминиращо антируски послания.

Това означава, че нещата вървят по същия сценарий. Очевидно, че някой иска да измести протеста към подкрепа на един нов десен проект. Няма лошо в това, но очевидно ще трябва да се казва все по-отчетливо. Говорителите на този протест според мен хвърлят сянка върху намеренията на голяма част от протестиращите. Вероятно това ще катализира съставянето на нов десен блок. Тук се извежда като основен някакъв абстрактно морален мотив. Това не ми се вижда като убедително, за да може едно правителство, което вчера е започнало своя мандат, да бъде отстранено”, коментира Първанов.

#Георги Първанов #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »