Бобева: Нужна е национална политика за промотиране на туризма

Бобева: Нужна е национална политика за промотиране на туризма
Според Бобева е нужна национална политика за промотиране на туризма. Снимка: www.capital.bg
A A+ A++ A

"От първостепенно значение за българския туризъм и Черноморие е и въпросът с неговата реклама и промотиране и в това отношение има нужда от национална политика".

Това изтъкна заместник министър-председателят Бобева след срещата си с членове на браншови организации и дружества по Северното Черноморие и ръководството на курортен комплекс Албена в събота, предаде "Дарик".

Тя обеща в най-скоро време да се създаде работна група, която да ползва чуждия опит в концесионирането на плажове. Ще се обсъди и искането на браншовиците концесионирането да започва от ноември и да приключва до края на март. Ще бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на визовия режим на туристите от Русия, Украйна, Беларус и Молдова, а наредбите за издаването им предварително ще се съгласуват с браншовите организации, обеща още Бобева.

Контролът по концесиониране на плажовете, издаването на визи за чужди туристи и свързаните с това наредби, липсата на спасители по Черноморието и недостатъчната им подготовка са сред основните проблеми в туристическия бранш, за които са споделили пред вицепремиера Даниела Бобева представители на туристическия бизнес.

След Каварна, Албена и Кранево, вицепремиерът продължава обиколката си и по Южното Черноморие.

#Бобева #туризъм #Черноморие #Албена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »