Местан: Г-н президент, след всеки протест ли да следва оставка?

Местан: Г-н президент, след всеки протест ли да следва оставка?
Според Местан, трябва да се даде шанс на кабинета "Орешарски". Снимка: www.chudesa.net
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обърна към президента Росен Плевнелиев в събота, на посещение в Шумен.

"Въвеждаме ли ново правило – след всеки протест – оставка? Ако след следващите избори, независимо кога биха се провели те, се появят протестиращи и срещу следващия кабинет - 3000, 5000, 10 000 души, г-н президентът ще поиска ли оставката и на следващия кабинет. И къде ще отиде стабилността на институции в България? И защо е конституционно уредената фигура на мандатността?", запита Местан, цитиран от радио "Фокус".

По негови думи, протестите не се подценяват и гласът на протестиращите се чува, но същевременно с това не трябва се прави разграничение между тези, които подкрепят кабинета и тези, които са против него.

Според Местан в програмата на правителството се вижда категоричен ангажимент да се разкрие цялата истина за предишното управление на ГЕРБ.

"За един месец кабинетът на Орешарски отчете конкретни резултати, с които други правителства не могат да се похвалят и за 4 години", коментира лидерът на ДПС. За да потвърди думите си, той посочи плануваното намаление на цената на тока с 5%, увеличението на минималната работна заплата и увеличенията на социалните помощи.

"Особено важно е, че това правителство се ангажира да върне швейцарското правило за индексиране на пенсиите", допълни Местан.

#Лютви Местан #Росен Плевенлиев #ДПС #ГЕРБ #България #Орешарски #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"