Нови версии за смъртта на митрополит Кирил Варненски

Нови версии за смъртта на митрополит Кирил Варненски
Митрополит Кирил може би е починал, в следствие на така нареченото "сухо удавяне". Снимка: www.varnautre.bg
A A+ A++ A

Починалият Варненски и Великопреславски митрополит Кирил е издъхнал от така нареченото “сухо удавяне”, пише в. „Монитор“. Доказателство за това е, че тялото е било твърде дълго време над водата, защото в белите дробове не е имало вода. В противен случай трупът е щял да потъне. Това е мнението на водолазния инструктор Дарина Иванова, която провежда курсове на плажа на Траката, където беше открит владиката.

Според Иванова, за мястото са характерни закътаният от вятъра залив и липсата на вълни. По думите на Иванова, архиереят не се е удавил на това място, а може би някъде към другия край на залива, пред Евксиноград.

Става ясно, че “сухото удавяне” е следствие, а не причина за смъртта. Според водолазния инструктор, Кирил не е ловил миди, защото не е имал такова оборудване, нито е имало студени течения, за да получи хипотермия.

Нараства напрежението около наместника на овдовелия митрополитски престол във Варна. Свещеници от морската ни столица са решили да окупират Синодалната палата в София, ако не бъде изпратен друг временен наместник на мястото на митрополит Калиник Врачански, съобщиха от инициативната група на духовниците, подготвящи проявата.

Митрополит Калиник все още не е подал писмена оставка.

Свещениците от Варна искат за наместник на митрополит Кирил, или ловчанския митрополит Гавриил, или доростолския архиерей Амвросий.

#митрополит Кирил #митрополит #Калиник #Амвросий #Гавриил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници