Борисов: Когато канцлерът говори, аз слушам

Борисов: Когато канцлерът говори, аз слушам
България е готова да подпомогне закъсали държави в момента, в който заплатите и пенсиите там станат по-ниски от българските, заяви премиерът Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е готова да подпомогне закъсали държави в момента, в който заплатите и пенсиите там станат по-ниски от българските или достигнат техния размер, каза премиерът Бойко Борисов в Берлин.

Във вторник министър-председателят започна двудневното си посещение в германската столица, придружен от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Делегацията посети православния храм „Свети Цар Борис Покръстител“ в Берлин, където бе отслужен молебен за здраве на членовете на българското правителство. Днес Бойко Борисов има работна среща с германския канцлер Ангела Меркел.

„Най-важната тема е, ако можем да привлечем на наша страна канцлера Ангела Меркел за това България да бъде подпомагана с 5% кофинансиране на проектите, които се правят с европейски пари. Ние сме една от трите финансово най-дисциплинирани държави“, отбеляза Борисов, предаде БГНЕС, позовавайки се на кореспондент на „Дойче Веле“ в Берлин.

„За разлика от много други премиери, когато говори канцлерът, аз слушам и след това изпълняваме правилните решения. А именно 3% бюджетен дефицит – нашият е 2.1%, нисък външен дълг – нашият е един от най-ниските, ниска инфлация – нашата е една от най-ниските в Европа, затова заслужаваме уважение“, посочи премиерът Борисов.

#Бойко Борисов #премиер #Ангела Меркел #канцлер #Берлин #Германия #България #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #Министър на транспорта #информационните технологии и съобщенията #Ивайло Московски #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Трайчо Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"