Възстановяват Летище Видин

Възстановяват Летище Видин
Летище Видин е спряло полетите от 1990 година. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

„Възстановяването на летището във Видин, което е спряло полетите от 1990 година, е предвидено в дългосрочната стратегия за развитие, приета от Областния съвет за развитие.“

Това съобщи „Стандарт“, позовавайки се на областната администрация във Видин. Стратегията обхваща периода 2014 – 2020 година.

„Разработката е исторически документ, защото цели ускоряване на икономическото развитие и създаване на условия за живот и работа в района“, коментира областният управител Кръстьо Спасов.

Членовете на съвета – експерти в различни области, са набелязали най-важните неща, които могат да подобрят състоянието на икономиката в района. Това е откриването на филиал на висше учебно заведение, свързване на района с националната газопреносна мрежа, проектиране и изграждане на високоскоростен автомобилен път – Видин – Монтана – Враца – Ботевград, модернизация на жп линията Видин – София, изграждане на мултимодален транспортен център. За особено важно експертите считат изграждането на нов участък от главен път Е-79 между Димово и Ружинци. С него се отпушва движението от и за моста Видин – Калафат.

Една от целите на стратегията е и създаване на предприятие за преработка на плодове и зеленчуци, с което се осигурява реализация на земеделската продукция, произвеждана в големите ферми и малките стопанства на жителите на областта.

#Видин #летище #Ботевград #Калафат #София #Кръстьо Спасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »