Гришо продължава към полуфиналите на турнира в Бостад

Гришо продължава към полуфиналите на турнира в Бостад
В следващия кръг най-добрият ни тенисист ще играе с победителя от мача между испанците Николас Алмагро и Фернандо Вердаско. С класирането си за полуфиналите той заработи 22 340 евро и защити 90-те точки от достигането си до същата фаза миналата година. Сн
A A+ A++ A

Григор Димитров записа първа в кариерата си победа срещу Хуан Монако и за втора поредна година ще играе на полуфиналите на турнира на клей в шведския град Бостад, съобщава БГНЕС.

Първата ни ракета се наложи над 20-ия в света аржентинец с 6-3, 6-2 само за 65 минути и опроверга прогнозите на букмейкъри и специалисти, които предвиждаха 4-и успех за южноамериканеца в двубоите му срещу българина.

Досега Гришо бе падал от Монако на два турнира на твърди кортове и един на клей, настилката, на която аржентинецът е спечелил 7 от общо осемте си титли. В петък, обаче, Григор Димитров игра изключително силно, направи пет пробива в мача и напълно заслужено достигна до първа победа срещу този съперник.

В следващия кръг най-добрият ни тенисист ще играе с победителя от мача между испанците Николас Алмагро и Фернандо Вердаско. С класирането си за полуфиналите той заработи 22 340 евро и защити 90-те точки от достигането си до същата фаза миналата година.

#Григор Димитров #Хуан Монако #Бостад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »