15 участници в масовите протести задържани в Турция

15 участници в масовите протести задържани в Турция
A A+ A++ A

Екипи на отдела за борба с тероризма и на разузнавателното отделение на измирската дирекция на сигурността проведоха рано тази сутрин четвъртата поредна мащабна операция за задържане на участници в масовите протести от 31 май досега, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Операцията е осъществена на 16 различни адреси на територията на четири провинции – Измир, Маниса, Балъкесир и Бурса; задържани са 15 души, допълва агенция Фокус.

Обвиненията към тях са за членуване в терористични партии и организации, нанасяне на щети на обществени сгради и автомобили, пиратски действия с коктейли „Молотов”, подстрекателство на населението. 

При извършените обиски са иззети компактдискове и различни организационни документи. Самоличността на задържаните е установена след прегледи на видеозаписи за обстановката и участниците в масовите протести. 

Преди това измирската дирекция на сигурността проведе три подобни мащабни операции на територията на различни провинции, при които задържа общо 42 души, от които на 37 е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, посочи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

#Турция #протести #арести #акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »