Джим Кери на 50

Джим Кери на 50
Джим Кери е известен още като „гуменото лице“ заради смешните и неподражаеми физиономии, които прави. Снимка: zimbio.com
A A+ A++ A

Холивудският комик Джим Кери днес празнува своя 50-годишен юбилей.

Актьорът с „гумено лице“ се прочу в средата на 90-те години на миналия век с ролите си в комедии като „Ейс Вентура: Зоодетектив“, „Маската“ и „От глупав по-глупав“, пише БТА.

Израсналият в канадската провинция Онтарио Кери започва кариерата си на актьор и комик с изпълнения на скечове на сцена и с малки роли в киното.

Световната си слава актьорът бетонира с участието си във филмите „Шоуто на Труман“, „Кабелджията“, „Аз, моя милост и Айрин“, „Всемогъщият Брус“ и „Батман завинаги“.

Преодолял сериозна битка с депресията, комикът озарява големия екран с остроумието и имитаторските си умения.

По случай 50-годишнината на Джим Кери глобалната независима новинарска мрежа WENN (World Entertainment News Network) публикува интересни факти от живота му, цитирани от bTV:

- Името на героя на Кери във филма „Шоуто на Труман“ е вдъхновено от психологическо разстройство – пациентите, страдащи от „Синдрома на Труман“, вярват, че животът им се излъчва по световните телевизии.

- През по-голямата част от живота си Джим Кери е бил вегетарианец.

- В дните си на прохождащ актьор Кери написва мотивационен чек на стойност 10 млн. долара и му поставя дата „Ден на благодарността, 1995 г.“. Суеверният му ход сработва – актьорът получава предложение да изиграе главната роля във филма „Маската“ три дни преди смъртта на баща му през 1994 г. Офертата е подплатена със сумата от 10 млн. долара. Кери слага оригиналния чек в джоба на баща си преди погребението му.

- Любовният живот на Джим Кери е доста бурен – актьорът се е женил два пъти. Вторият му брак с партньорката му във филма „От глупав по-глупав“ Лорън Холи продължава по-малко от година. Кери е имал авантюри с Рене Зелуегър и Джени Маккарти, с която се раздели през 2010 г. след продължила пет години връзка.

- За да успокояват хиперактивния Джим в училище, учителите са му позволявали да забавлява съучениците си по десет минути в края на всеки ден.

- Талантите на Джим Кери не се изчерпват само с актьорството – холивудският комик се изявява и като скулптор, художник, певец любител и автор на песни. Навремето Кери написва парче за акустичното дуо „Тък енд Пати“.

- Джим Кери има двойно гражданство – през 2004 г. актьорът получава американски паспорт, но запазва канадското си поданство.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"