Линейките са дошли навреме при катастрофата на „Цариградско шосе“

Линейките са дошли навреме при катастрофата на „Цариградско шосе“
Първата линейка е пристигнала на мястото на инцидента само за 4 минути. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Сигналът за тежката катастрофа на „Цариградско шосе“ от телефон е постъпил от тел. 112 в „Бърза помощ“ в 20,25 ч., а адресът е диктуван на екипите в 20,26 ч. Първата линейка е пристигнала на мястото на инцидента само за 4 минути - в 20,30 ч., втората – в 20,40 ч., а третата – в 20,46 ч., което показва, че линейките са дошли навреме на мястото на тежкия пътен инцидент, съобщи БГНЕС.

От КАТ предлагат да бъдат направени спешни промени, като например всяка таксиметрова фирма да изисква удостоверение от Пътна полиция за статута на шофьорите. В момента това не е задължително по закон, а по желание на таксиметровите фирми. Към момента информация за служителите си са предоставили 36 фирми. Фирмата на обвинения таксиметров шофьор също е включена в тези проверени фирми.

 

От Пътна полиция предложиха да се засили контролът върху психологическото състояние на таксиметровите шофьори и конкретно върху тяхната склонност към агресивно поведение и техния самоконтрол. Предлагат също всяка година водачът да предоставя свидетелство за съдимост и всяка година да се съставя запис за контролните точки в таксиметровата фирма.

#линейка #КАТ #Пътна полиция #шофьори #фирми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници