„Галъп”: БСП – 21,6%; ГЕРБ – 17,8%; ДПС – 6,7%, ако изборите бяха през юли

„Галъп”: БСП – 21,6%; ГЕРБ – 17,8%; ДПС – 6,7%, ако изборите бяха през юли
A A+ A++ A

Ако парламентарните избори бяха през юли, 21,6% от анкетираните биха гласували за БСП, 17,8% - за ГЕРБ, и 6,7% - за ДПС. Това показват данни от традиционно проучване на „Галъп Интернешънъл“, направено в периода 27 юни – 4 юли 2013 година сред 1013 души, предаде агенция „Фокус“.

През юни 23.5% от запитаните граждани биха гласували за БСП, като техният брой през май е 23.6 на сто. Подкрепата, която участниците в анкетата са давали на ГЕРБ през юни, е 18.4 на сто, а през май – 24%.

7,6% от анкетираните са подкрепяли ДПС през юни, а през май – 7.1%. 

Данните от сегашното проучване за юли 2013 година показват, че политическа партия „Атака“ събира 1.8 на сто от гласовете, като през май този брой е бил 3.6%. Увеличение на доверието се отчита при Национален фронт за спасение на България (НФСБ) като 2,4% от запитаните биха подкрепили партията спрямо 1.3 на сто подкрепа, посочена през юни 2013 година.

Движение „България на гражданите“ обаче отчита спад, като през юли събраната подкрепа от участниците в анкетата е 2,6 на сто спрямо 3,7-процентова подкрепа през май.

41 на сто от участниците в проучването отговаря положително на въпроса „Според вас трябва или не трябва правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка?“, сочат данните на „Галъп Интернешънъл“. Подобен обаче е и процентът на тези, които смятат, че правителството трябва да остане на власт, като 40% от анкетираните отговарят, че не трябва премиерът да подава оставка. 19 на сто от попитаните нямат отговор на въпроса.

По отношение на протестите в страната 43% смятат, че те трябва да престанат, а 39 на сто от отговорите са за това, че протестите срещу управляващите трябва да продължат. 18 на сто от участниците в пресконференцията не могат да преценят дали искат протести, или не. 39% от анкетираните по-скоро не искат провеждане на предсрочни парламентарни избори, 35% по-скоро искат, а 26 на сто нямат отговор за това дали трябва да има избори за нов парламент.

#Галъп #юли #избори #БСП #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"