КЗК отмени класирането по обществена поръчка на МВР за автомобили

КЗК отмени класирането по обществена поръчка на МВР за автомобили
КЗК установи нарушения при избор на изпълнител за нови автомобили за МВР. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на министъра на вътрешните работи, с което е обявено класирането и е определен изпълнител на обществена поръчка за доставка на автомобили за спасителни дейности и командни автомобили по обособени позиции, съобщиха от комисията.

Обособените позиции са: позиция № 1: „Доставка на автомобили за спасителни дейности (спасителни автомобили с кран тежък тип, клас S, категория 2)“; позиция №2: „Доставка на командни автомобили“ в частта по обособена позиция № 1.

Производството установи, че избраният за изпълнител участник „Автоинженеринг Холдинг груп“ ООД е представил декларация от производителя на съответната техника, която не отговаря на изискванията на възложителя. В декларацията само е посочено, че дружеството е оторизирано за участие в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с продукти на С.Ц Юрободи CPЛ, но не е уточнено за коя част от оборудването, предмет на обособена позиция № 1, се касае. Възложителят е поставил условие, в случай че участникът не е производител, да представи документ, издаден от производителя, разрешаващ продажбата и/или доставката и гаранционното обслужване на техниката по обособена позиция № 1.

„Автоинженеринг Холдинг груп“ ООД също така е представил декларация от „Скания България“ ЕООД, оторизиран представител на производителя, в противоречие с изискването на възложителя участникът да приложи декларация за гаранционните условия от самия производител. Оценителната комисия не е констатирала това несъответствие и не е предложила участника за отстраняване от процедурата, което представлява нарушение на императивна норма на ЗОП.

КЗК връща процедурата за възлагане на обществена поръчка от последното законосъобразно действие - разглеждане на документите в Плик № 2 от офертите на допуснатите участници при спазване на мотивите в решението.

#КЗК #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"