Главният прокурор: Хиляди граждани са били криминално регистрирани

Главният прокурор: Хиляди граждани са били криминално регистрирани
A A+ A++ A

Тъжното в страната е, че трябва да извървиш пътя от министър до обвиняем, за да осъзнаеш, че в тази страна съдът казва кой е виновен и кой не и това, че собствената ти наредба противоречи на Конституцията. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в отговор на въпрос защо Цветан Цветанов се води от място на място и не го допускат да влезе в следствието с кола, предаде агенция „Фокус“.

Колко български граждани ги разхождат натам-насам, колко български граждани са били подложени на криминалистична регистрация като криминално проявени лица, благодарение на наредба, която е подписана от едно лице, което сега трябва да спази собствената си наредба, каза Цацаров.

Ако на хиляди хора са повдигнати обвинения и те са преминали тази процедура, какъв е мотивът само на един тази процедура да не бъде приложена, и то по норматив, който самият той е създал. Ако осъзнаваш, че собствената ти наредба противоречи на Конституцията, в момента, в който тя засяга собствените ти права, това означава, че не си го осъзнал в момента, в който си я подписал, и в момента, в който тя засяга правата на хиляди хора, обясни Цацаров.

„Нека ви кажа – да, катерушка има, да, пързалка има, но да не говорим с факти от делото, а да говорим хипотетично. Ако си представим, че освен кражба на цял такъв комплекс от съоръжения пред един хотел, които полицейски служител е поръчал на криминално проявени лица, да ги преместят пред друг хотел, който е стопанисван от него, ако си представим, че освен катерушки имаме и изнудване, освен изнудване имаме и длъжностно престъпление и стигнем до извода, че съдия е подписал СРС-ата, дали ще опрем само до катерушката“, каза още главният прокурор.

#Цацаров #главен прокурор #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »