Гришо отстрани Воландри в Швеция

Гришо отстрани Воландри в Швеция
A A+ A++ A

Григор Димитров положи много усилия, за да отстрани специалиста на клей Филипо Воландри във втори кръг на турнира на клей в Бостад (Швеция). Първата ни ракета се наложи над италианеца с 2-6, 6-1, 6-4 в двубой, който продължи един час и 30 минути, предаде БГНЕС.

Гришо показа две лица в мача, след като игра безобразно в първия сет и се представи коренно различно в следващите части. В решителния трети сет Димитров направи изключително важен пробив в седмия гейм и поведе с 4-3, след което го затвърди - 5-3. При последвалото подаване на италианеца българинът имаше два мачбола, но не успя да се възползва от тях. След това той сервира безупречно, спечели гейма и така си осигури място в 1/4 финалите на надпреварата.

Гришо премина трудно и първия кръг на турнира на клей в Бостад (Швеция), в който отстрани 17-годишния представител на домакините Елиас Имер (5-7, 6-2, 6-4). Съперник на най-добрия ни тенисист в 1/4 финалите ще бъде победителя от мача между Хенри Лааксонен - Хуан Монако. Димитров има отлична възможност да повтори и надмине постижението си от миналата година, когато стигна до полуфиналите в Бостад.

#Григор Димитров #тенис #турнир #Швеция #победа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"