Накъде лети страната?

Накъде лети страната?
A A+ A++ A

На малки сметки и млади момичета, всеки се натиска, беше казал някой. Няма да коментираме втората част от сентенцията, но първата неизбежно може да бъде свързана с разразилата се в последните дни шумотевица около ползването на „Авиоотряд 28“.

Правителственият аерофлот ще бъде преместен към транспортното министерство. Добре, но какво решава това? Още не е ясно кой, кога, докъде и защо е летял – липсват списъците.

Зад привидната заинтересованост на бивши и настоящи управляващи да стигнат до смешната истина кой е ползвал самолетите по-неправомерно, прозира абсолютната им неадекватност затова накъде лети страната. Ще кажете да, ама те са летяли по цял свят с нашите пари. И правилно. Но направите ли го, властимащите успяват в целта си – да отвлекат народното внимание.

А то е твърдо фокусирано върху няколко факта, които властта не може просто да потули: че едни и същи политици, доказали неспособност да ръководят, пак са на кормилото; че България губи стотици милиони от престъпни договори с родни и чужди компании; че всеки ден има десетки хиляди по улиците...

Проблеми, далеч по-сложни и важни от казуса „Авиоотряд 28“.

А няколкото милиона за национални и светски обиколки с правителсвените самолети - халал да им са, ако започнат да работят по гореспоменатите проблеми.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »