Цецка Цачева: КС толерира манипулациите по време на избори

Цецка Цачева: КС толерира манипулациите по време на избори
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившата парламентарна шефка Цецка Цачева раздаде остри оценки за решението на Конституционния съд да не се касират парламентарните избори. След като се застрахова в студиото на Нова телевизия, че не може да коментира решението, защото още не са ясни мотивите на съда, тя директно оцени, че КС толерира манипулациите по време на избори, предаде Стандартнюз.

Вчера Конституционният съд (КС) призна изборите за законни и отхвърли искането на ГЕРБ за касирането им. „След това решение стана ясно, че избори могат да се правят и по този начин - с манипулации в деня за размисъл, а в самия ден на изборите да се движим в изборните секции с печатни издания, на чиято първа страница с големи букви пише: „ГЕРБ фалшифицира изборите“, заяви юристката.

Това решение ни казва: „Можете да си правите каквото си искате по време на кампанията и в деня за размисъл“, добави Цачева.

За възможността ГЕРБ да се завърнат в пленарната зала тя подчерта, че решението за връщане на ГЕРБ в парламента е общо решение на парламентарната група. А и законопроектът на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс все още не е влязъл в дневния ред на парламента. По думите й това най-вероятно означава, че ГЕРБ и тази седмица няма да участват в работата на Народното събрание.

#Цецка Цачева #ГЕРБ #Конституционен съд #решение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"