Арестуваха 50 наркотрафиканти в Италия

Арестуваха 50 наркотрафиканти в Италия
Основната част от операцията е проведена в Рим, където са били базирани по-голямата част от трафикантите, които внасяли кокаина от Южна Америка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Италианската полиция е арестувала над 50 души, свързани с трафика на кокаин, и е иззела близо 240 кг от наркотика в рамките на мащабна операция, проведена съвместно с полицейските служби на Албания и Португалия, предаде АФП, цитирана от Би Ти Ви.

За задържаните се предполага, че са свързани с наркобоса Роберто Панунзи, екстрадиран през уикенда от Колумбия, за когото се предполага, че е един от големите трафиканти на кокаин в света.

Основната част от операцията е проведена в Рим, където са били базирани по-голямата част от трафикантите, които внасяли кокаина от Южна Америка.

„Използвани са съвременни методи на контрабанда, включително превръщането на кокаина в течност, с които импрегнирали боксова екипировка“, разказва пред медиите Лоренцо Сабатино от римската полиция, който е ръководил операцията.

Операцията по трафика на наркотика се е осъществявала с помощта на италианските престъпни организации Камора и Н'Драгета, известни като неаполитанска и калабрийска мафия.

#Камора #Латинска Америка #Рим #Колумбия #Португалия #Албания #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници