Прокуратурата: Няма данни смъртта на митрополит Кирил да е била насилствена

Прокуратурата: Няма данни смъртта на митрополит Кирил да е била насилствена
Окръжна прокуратура във Варна обяви, че няма данни смъртта на митрополит Кирил да е насилствена.
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура във Варна обяви, че няма данни смъртта на митрополит Кирил да е насилствена. Оттам съобщават, че сигналът за инцидента е подаден около 08,00 на телефон 112. Гражданин съобщил, че е забелязал в морето, в близост до буната на рибарското селище в местността Траката, плуващ мъж с маска и шнорхел, който след известно време престанал да дава признаци на живот.

Светият синод също обяви, че от МВР не са им предоставили данни за насилствена смърт на владиката. Според отец Дончо Александров от Варненската и Великопреславска епархия митрополитът се е е гмуркал, за да вади миди, но се е удавил, засега при неизяснени обстоятелства.

„Не може да се каже дали митрополит Кирил е бил сам по време на инцидента“, коментира пред „Фокус“ отец Дончо. По думите му на плаж Траката, но не на самия плаж, има църковен имот. Свещеникът каза, че не може да коментира дали митрополитът е бил заплашван и дали е споделял някакви притеснения за живота си.

От Светия синод допълват още, че съгласно Устава на Българската православна църква – Светият синод ще се събере на заседание в пълен състав на 10 юли от 10.00 ч. На него ще бъде определена дата за опелото и погребението на владиката.

В момента обаче архиереите от Варненската и Великопреславска епархия са се събрали на съвет, за да изберат временно изпълняващ длъжността митрополит. Също в момента в болница „Св. Марина“ тече аутопсията на тялото на владиката.

#митрополит Кирил #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници