Вежди Рашидов: Мерзавците напускат ГЕРБ

Вежди Рашидов: Мерзавците напускат ГЕРБ
Рашидов коментира решението на няколко активисти от ГЕРБ, които решиха да напуснат партията и да участват в нова политическа формация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тези, които напускат ГЕРБ, са извън парламентарната група, затова и няма място да се истеризира темата. ГЕРБ има млади хора, които са сплотени. Хубаво е и че ГЕРБ се оказа партия, която не роди много мравки, коментира бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов в интервю за „България днес“.

Рашидов коментира решението на няколко активисти от ГЕРБ, които решиха да напуснат партията и да участват в нова политическа формация.

„Тези, които бяха отвън и сега напускат, те са мерзавци! Този, варненският Павел Димитров дойде да ми оказва натиск, да му дам разрешително да строи хотел под двореца в Балчик. И като го изгоних, се нацупи. Отидох при Бойко и му казах, ако ти му разрешиш, ще подпиша, но аз не мога да разреша. И Бойко написа едно голямо НЕ и ми го даде. Ами оня от Стара Загора, с боядисаната коса - голям зор беше Маролев да е на операта директор, защото беше важно кой ще контролира кафенетата и кетъринга-метъринга в операта в Стара Загора, че да лапа гювеча. Те ли ще правят бойкот на ГЕРБ? Не им прави чест! Те не цепят ГЕРБ, а партията ги извади навън поради ясни причини. Дадоха им доверие, те не го оправдаха. Изведоха ги настрани, не са ги застреляли! Ама не, те жадни за власт“, коментира Рашидов.

Той сподели, че е много уморен и има нужда от почивка.

„Аз съм единственият от гражданската квота на партията, тъй че нямам проблем да напусна, като се уморя. Но няма да застана против Бойко, с когото съм работил четири години. Някак си не е хигиенично да си бил в отбора и да се правиш на друг извън играта. Бях и един добър министър на Бойко, въпреки че сега не се говори за отделни министри, а се правят общи знаменатели и човек не може да покаже това, за което се е трудил четири години честно и почтено“, заяви Рашидов.

Бившият министър бе категоричен, че няма да се остави да петнят името му.

„Да кажат какво съм откраднал! Ако съм откраднал, да ме дадат на прокурор. Всяка година аз съм хваленият министър - от „Файненшъл таймс“ съм хвален, от Европейския съюз също. Да, успях да усвоя за културата 126 милиона от европейските средства и се случиха хубави неща. Ремонтирахме си театрите, музеи направихме, училища ремонтирахме, археология се копае. Както виждате, трета година културата не е излязла да стачкува и да му вика на Бойко „Оставка“. България очаква през 2014 г. на 16 април да се покаже в най-големия световен музей! Това я прави автоматично една от най-големите културни държави“, каза още той.

Обвинението, че е одобрил пътуване на Арнолд Шварценегер с правителствения „Авиоотряд 28“ бе категорично отречено от Рашидов.

„Нищо не съм подписвал! Ще обясня. Това го каза от „Атака“ едно ла*но. Като министър не съм искал самолет за себе си да си возя задника. Идваха при мен кинаджиите и са ме молили да снимат от самолета, да го ползват за снимки. Това е истината и това, което се дрънка в медийното пространство, не прави чест. Като министър моята работа е да съдействам за всяко звено, което има нужда да си осъществи творческите проекти. Никой не се е разхождал. Джон Траволта дойде тук със собствения си самолет, само че Митовски дойде при мен и поиска да ползват самолет на „Авиоотряд 28“ да си направят снимките. Разбира се, като министър няма да им кажа - вие няма да снимате, няма да ви помагаме като държава!“, заяви депутатът от ГЕРБ.

#Вежди Рашидов #Бойко Борисов #ГЕРБ #Рашидов #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"