Как да увеличим кърмата?

Как да увеличим кърмата?
A A+ A++ A

Макар кърменето да е естествен процес, то може да бъде стимулирано посредством редица фактори. Както всичко друго в нашето тяло, кърменето също се влияе от храненето ни, вредните навици, стреса, здравословното ни състояние.

Убедете се, че както вие, така и бебето сте заели удобна позиция за кърмене. Ако на бебето не му е удобно, то няма да се нахрани спокойно и може да се откаже от сукането, преди да се е нахранило. Намерете поза, която е удобна за вас и за детето, за да не бъде кърменето неприятно и тягостно занимание.

Намалете стреса в ежедневието си, ако е възможно. Отдайте се на майчинството си и му се радвайте. Не се поддавайте на негативни емоции от преходни преживявания. Помнете, че с кърмата си давате най-добрия старт на вашето дете. Стресът може да намали и дори да спре кърмата.

Увеличете свежите плодове и зеленчуци в менюто си. Колкото по-здравословно се храните, толкова по-качествена и повече ще бъде кърмата ви.

Не се подлагайте на твърде строги хранителни режими. Прекалено рестриктивните диети могат да намалят, спрат или влошат качеството на кърмата ви. Здравословното темпо, с което можете да губите килограми, е 0,500 кг на седмица.

Пийте много течности. Ако искате да имате кърма, непременно трябва да пиете достатъчно вода.

Похапвайте овесени ядки. Според различни източници консумацията на овесени ядки засилва кърмата. Някои автори твърдят, че бирената мая също има подобно действие.

Сънят е много важен, не пропускайте възможност да поспите. Когато бебето ви спи, лягайте да спите. Независимо дали в мивката има чинии, или не сте приготвили вечеря. Легнете и поспете, за да си починете и да имате кърма.

Избягвайте безразборното приемане на лекарства. Обсъждайте с вашия лекар кое лекарство как действа и съвместимо ли е с кърменето.

Не прекъсвайте да кърмите само защото сте болна. Независимо каква е болестта - обикновен грип или хронично заболяване, те не са причина да се отказвате от кърменето.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"