Осъдиха Брендо на 20 години

Осъдиха Брендо на 20 години
Брендо може да обжалва присъдата си пред български съд, но първо трябва да подаде документи за екстрадиция. Снимка: skandalno.net
A A+ A++ A

Евелин Банев – Брендо е осъден на 20 години затвор в Милано, предаде standartnews.com. Присъдата е прочетена в затвора „Сан Виторе“ в понеделник от председателя на съдебния състав д-р Енрико Мандци и подлежи на обжалване. С това приключи продължилият близо четири месеца процес, който стана известен у нас и в Италия с названието „Кокаинови крале“.
Брендо е признат за виновен за участие в престъпно сдружение с цел международен трафик на кокаин. Освен него подсъдими по делото бяха още четирима българи, един италианец от български произход, шестима италианци, един словенец и един румънец.

Процесът беше по бързата процедура и при закрити врати, без разпит на свидетели. Това беше и причината всички присъди да бъдат автоматично намалени с една трета от предвидените от закона наказания за съответните престъпления. 

Брендо има право да обжалва присъдата си пред български съд, който от своя страна може да я намали, но първо трябва да подаде документи за екстрадиция с цел да бъде преместен в български затвор.

#затвор #Евелин Банев – Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници