Протестът, ден 25: Десетки хиляди окупираха "Цариградско шосе"

Протестът, ден 25: Десетки хиляди окупираха "Цариградско шосе"
Снимка: Асен Григоров, Фейсбук
A A+ A++ A

25-ти пореден ден протестите срещу правителството на Пламен Орешарски не стихват. В днешния поход срещу властта десетки хиляди изпълниха бул. "Цариградско шосе" в София, предаде БНТ. Протестиращите по традиция се събраха на площада пред Министерски съвет, където около 19,30 ч е имало около 3500 души, съобщиха от МВР.

Около 20 ч. протестът тръгна към Народното събрание, а след това и към Орлов мост, след което продължи по новия маршрут на шествието към хотел "Плиска". "Цариградско шосе" беше блокирано още преди това от полиция, която се изтегли при приближаването на колоната протестиращи. Само малка част от шествието зави по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", за да тръгне към НДК и партийните централи. Множеството я изпрати с възгласи: "Провокатори".
Живущите по сградите по бул. „Цариградско шосе" приветстваха и ръкомахаха на участниците в шествието, което остава многобройно. Протестиращите скандираха „Червени боклуци", „Оставка" и „Мафия". Чуват се освирквания, барабани, тъпани и дайрета. С просто око не можеше да се види нито началото, нито края на шествието.

Днес от МВР се оправдаха, че данните им са за по-ранен час и включват само частта от протестиращите, които се събират на площада пред Министерския съвет, а не участниците в шествието. 

И тази вечер челната редица на шествието носеше зелен плакат, на който с бели и червени букви пише: "България каза: Орешарски, върви си!". Протестиращите скандираха обичайните вече лозунги "Оставка", "Червени боклуци", "Мафия".

Докато шествието вървеше по бул. „Цариградско шосе”, много от живеещите в кооперациите по пътя махаха и аплодираха на протестиращите, а колите, които се движеха по локалните ленти, в знак на подкрепа натискаха клаксоните. След като стигна почти до кръговото на 4-ти километър, протестиращите започнаха да се връщат към Орлов мост.

Част от тях започнаха да се прибират към домовете си в кварталите “Изток”, “Гео Милев”, “Дружба” и “Младост”. Останалите се разхождаха по “Цариградско шосе”, а на “Орлов мост”  хората са се разделили на групи и обсъждат какво трябва да се прави оттук нататък.

В Пловдив протестиращите блокираха отново централни булеварди, после се запътиха към Панаира, където освиркаха Георги Гергов, собственик на панаира и лидер на БСП в града под тепетата.

Протести имаше още във Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Стара Загора и други градове в страната.

#протест #Орешарски #правителство #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници