Ден 25 #ДАНСwithme: Протестиращите не отстъпват

Ден 25  #ДАНСwithme: Протестиращите не отстъпват
Протестите пред Министерски съвет продължават. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На 25-ия ден от старта на протестите, хората продължават да се събират пред Министерския съвет. За втори път от началото на демонстрациите срещу кабинета Орешарски протестиращите ще се опитат да изпълнят „Цариградско шосе" между Орлов мост и х-л „Плиска".

Идеята се появи заради спекулациите около броят на протестиращите и данните, които съобщава полицията. В неделя хората блокираха централният софийски булевард, а снимките красноречиво показват, че става въпрос за повече от 3000 души, каквито бяха данните на МВР към 19.30 часа в неделя, съобщи "Стандарт".

В понеделник от вътрешното министерство обясниха, че броят само хората на площад „Независимост", но не могат да обхванат хората около БНБ, президентството или прииждащите.

Вече се появяват и напомняния, че от сряда ще се поднови сутрешното „На кафе пред парламента", което в петък символично е определено като „граждански парламентарен контрол".

Междувременно Едвин Сугарев съобщи в писмо до медиите, че още двама души започват гладна стачка. Те се присъединяват към гладната стачка на писателя, която продължава 12-и ден и е с искане са оставка на правителството. Това са Стефан Стоянов, по-малкият син на Радой Ралин и съпругата му Таня.

Контрапротестът пред НДК официално приключи, хората бяха призовани да се разотиват.

#Министерски съвет #Орешарски протест #Едвин Сугарев #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници