Драгомир Стойнев: „Южен поток“ остава стратегически проект за страната

Драгомир Стойнев: „Южен поток“ остава стратегически проект за страната
„Южен поток“ остава стратегически проект за страната. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, след среща с премиера Пламен Орешарски и председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер. Снимка: БСП
A A+ A++ A

„Южен поток“ остава стратегически проект за страната. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща с премиера Пламен Орешарски и председателя на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер, предаде репортер на агенция „Фокус“.

„Той ще се финансира на проектен принцип, няма да има държавни гаранции, няма да бъдат харчени парите на българските данъкоплатци“, посочи министърът. „Проведена бе работна среща с г-н Милер относно изграждане на проекта „Южен поток“. Правителството винаги се е водило от един основен принцип – да се отстоява националният интерес както в икономически, регионален, така и в европейски контекст.

Водейки се от националния интерес, във всеки разговор, касаещ енергийни проекти, защитаваме този интерес. Уверихме г-н Милер, че „Южен поток“ остава стратегически проект за страната“, обясни министър Стойнев.

В Министерски съвет приключи срещата между министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и председателя на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер.

#Драгомир Стойнев #"Южен поток" #Пламен Орешарски #Алексей Милер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"