Гришо с трудна победа на старта в Бостад

Гришо с трудна победа на старта в Бостад
Гришо стартира с трудна победа на турнира в Бостад. Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Григор Димитров премина трудно първия кръг на турнира на клей в Бостад (Швеция), побеждавайки в три сета 17-годишния представител на домакините Елиас Имер, съобщи БГНЕС.

В двубой, който продължи близо два часа, първата ни ракета стигна до успех с 5-7, 6-2, 6-4. В първия сет Гришо игра много разконцентрирано, а двамата с Имер си размениха по един пробив и нещата отиваха към тайбрек.

При 5-6 и подаване на българина обаче тъмнокожият шведски тийнейджър имаше три сетбола и се възползва от последния от тях, за да поведе в мача. Това принуди Димитров да се стегне, непредизвиканите грешки намаляха и той набързо взе втората част с 6-2, изравнявайки резултата.

В третия решителен сет играта бе много равностойна, а своят удар Гришо нанесе в деветия гейм, в който направи пробив, оказал се решаващ. Съперникът на Димитров се намира на 1032-ро място в световната ранглиста, двамата тренират в една школа и миналата седмица се подготвяха заедно за турнира.

Българинът, миналогодишен полуфиналист в Бостад, ще спори във втори кръг с победителя от мача Филипо Воландри (Италия) - Юрген Цоп (Естония). На двойки Григор ще играе с треньора си Микаел Тилстрьом, който се отказа от професионалния тенис през 2000 г.

Двамата започват в първия кръг срещу двойката Брюстрьом - Клаасен.

#Григор Димитров #Бостад #Гришо #турнир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"