9 загинали и над 15 ранени при катастрофа в Испания

9 загинали и над 15 ранени при катастрофа в Испания
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Девет души загинаха и над 15 са ранени при автомобилна катастрофа в Централна Испания. Инцидентът стана недалеч от Авила, северно от испанската столица Мадрид, съобщават местните спасителни служби, цитирани от БГНЕС.

„Потвърждаваме за девет загинали в автомобилната катастрофа. Петима са тежко ранени, а други десет са с по-леки наранявания“, заяви говорителят на спасителните служби за региона на Кастилия и Леон. От спасителните служби съобщават още, че тази сутрин са получили спешно обаждане, което сигнализирало, че автобус се е преобърнал недалеч от село Торнадизос де Авила, на петдесетина километра северозападно от Мадрид.

В информацията се посочвало, че някои от хората били „заклещени вътре в автобуса“. Става въпрос за автобус от вътрешните линии, изпълнявал редовен маршрут между село Серанилос и град Авила. Две мобилни групи за спешна помощ, два хеликоптера, оборудвани за спешни случаи, и десет линейки пристигнаха на мястото на инцидента, уточняват още източниците.

Последният тежък инцидент с автобус в Испания стана на 31 юли 2009 г., когато загинаха 9 холандски туристи, а други 39 бяха ранени. Тогава техният автобус се преобърна на магистралата недалеч от Барселона в Североизточна Испания.

На 11 август 2011 г. дванадесетина германски туристи пострадаха, след като автобусът им се удари в стена в Манакор, на остров Майорка.

#Испания #катастрофа #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"