Чавдар Янев е обявен за общонационално издирване

Чавдар Янев е обявен за общонационално издирване
Янев е оставил писмо на съпругата си, в което пише: „Във високата планина започва зоната на смъртта“. Заради тези думи съпругата смята, че се е качил в планината. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чавдар Янев, известен с участието си в почти всички протести в София, е обявен за общонационално издирване.Той  изчезна мистериозно от петък – 5 юли, предаде БГНЕС.

Янев е оставил писмо на съпругата си, в което пише: „Във високата планина започва зоната на смъртта“. Заради тези думи съпругата смята, че се е качил в планината.

След изтичането на 24 часа, откакто е изчезнал, полицията го обяви за издирване, съобщава Нова телевизия.

Латинка Янева, съпругата на Чавдар Янев, призовава, ако някой има информация за Чавдар, да се обади в МВР или на телефона й 0899 926 463.

Чавдар Янев упорито водеше гладна стачка пред сградата на Висшия съдебен съвет през изминалата зима.

„Има много болка навсякъде, а моят бушон изгърмя след 15 години идиотщини. Това, което става в България, мога да го опиша само като мачкане, една лавина и една месомелачка“, заяви Янев на своя пресконференция на 10 май, на която беше обявил, че ще се самозапали.

Причината да пристъпи към отчаяния акт бе, че след като в продължение на 12 години се е борил в съдебната зала срещу „Топлофикация София“ и бе спечелил делото, от „Топлофикация“ не само не изпълняват съдебното решение, но и завеждат контраиск - този път не срещу Янев, а срещу неговата съпруга, която дори не е собственик на жилището, в което живеят двамата.

#Чавдар Янев #топлофикация #протест #Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници