Капка: Ако има достойнство Волен, да подаде оставка

Капка: Ако има достойнство Волен, да подаде оставка
„Аз съм политически анализатор от 20 години и моят анализ е, че до няколко месеца парламентарната група няма да съществува. Ако има достойнство, Волен трябва да подаде оставка“, каза Сидерова. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Капка Сидерова сподели, че е била готова да прости на Волен в името на партията, но той е отишъл твърде далеч и „ако има достойнство, трябва да подаде оставка“.

„Аз не съм пуритан, който да не разбира нещата от живота, но когато един човек е политик, трябва повече да внимава и да носи последиците от това, което върши“, каза Капка Сидерова пред bTV.

„Не съм обидена, но в началото бях наранена, което е нормално. След това приех, че такива неща се случват в много семейства“, сподели Сидерова за семейните си проблеми с лидера на „Атака“.

„От 20 години сме заедно с Волен. Проблемът при нас е, че не бяхме само семейство, а дълги години живеехме в тандем като журналисти, заедно планирахме повечето си книги, заедно измислихме идеята за партия „Атака“, заедно я реализирахме“, обясни тя.

„Ние по-скоро сме били екип, който работи много добре като смазана машина, отколкото като средностатистическо българско семейство. Но се появява друга жена в живота му и отношенията се развалят. Опитвах цяла година да спася семейството си и да предотвратя последиците, които виждах, че очакват партията също, но за съжаление безуспешно“, допълни Сидерова.

„Връзката им беше като групова тайна. Аз разбрах последна. Разбрах от медиите, най-вече се уверих, след като видях снимки от лятото“, разказа Капка Сидерова.

Тя даде за пример случаите с Доминик Строс-Кан и камериерката, с Бил Клинтън и Моника Люински, и посочи, че обикновено такива истории са доста фатални за един политик.

„Щях да простя в името на партията и на това, което сме създали. Не сме се лъгали 20 години. Въпреки всичко бях готова да простя и да спася това, което беше останало. Помолих всички депутати индивидуално да не правят никакви движения преди изборите, да не навредят на кампанията. Депутатите си имаха причини да напуснат партията и техният мотив беше лична обида от промененото отношение на Волен Сидеров към тях. Преди година се промени неговото отношение към депутатите от „Атака“, добави Сидерова.

Тя заяви, че повечето от депутатите от „Атака“ не са взели отношение по това, което се случва в нейното семейство.

„Не съм аз причината, поради която те напуснаха „Атака“. По време на кампанията за изборите се проведе всъщност твърде некоординирана кампания с грешни и хаотични послания. Например в началото се появи ужасно усмихната снимка на Волен, което е много нетипичен образ“, обясни Сидерова.

Капка Сидерова заяви още, че няма намерение да се отказва от партията.
„Ако го направя, това ще е все едно да се откажа от детето си“, посочи тя.

„Конкретни планове не съм правила, но на първо време трябва да се запази идеята, каузата на „Атака“. Смятам, че има място за такава партия. Аз съм създател на тази партия и я обичам“, обясни Сидерова.

„Аз съм политически анализатор от 20 години и моят анализ е, че до няколко месеца парламентарната група няма да съществува. Ако има достойнство, Волен трябва да подаде оставка“, призна бившата половинка на лидера на „Атака“.

„Аз не знам в момента той за какво се бори всъщност“, отбеляза Сидерова.

Тя каза, че би се борила за това „Атака“ да оцелее и да остане – „включително и с тези, които напуснаха, и с хората от структурите, които са много свестни“.

За отношенията между ГЕРБ и „Атака“ Сидерова каза, че ГЕРБ от началото се възхищавали от парламентарната група на „Атака“.

„ГЕРБ не са ме подкокоросвали с нищо. Каква е сметката на ГЕРБ да разбие „Атака“? Те имаха повече полза да имат добър партньор, каквито бяхме 2 години, отколкото да ни разбиват като партия“, обясни Сидерова.

За случката пред джамията Баня башъ в София Сидерова посочи, че според нея това може и да е капан за Волен Сидеров.

„Хората в партията не са му поставили капан, защото те самите бяха изненадани от случката пред джамията“, добави Сидерова.

„Волен беше интелигентен и добър човек, в момента не знам какъв човек е вече“, каза още Сидерова.

#„Атака“ #оставка #Сидерова #Волен Сидеров #Капка Сидерова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »